Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Які вистави зіграє Франківський драмтеатр у січні | афіша

Франківський драмтеатр оприлюднив репертуар на січень. На глядачів чекають 32 вистави. Що ж підготувала команда театру?

Повідомляє Інформатор.

Актори зіграють дев’ять прем’єрних вистав – “Дзяди”, “Ніч на полонині”, “Підступність і кохання”, “Котигорошко”, “Зів’ялі квіти викидають”, “Дон Кіхот”, “Інтерв’ю з Богом”, “Наполеон і Корсиканка”, “Мертві без поховання”.

“Дзяди” – вистава за однойменною поемою Адама Міцкевича. Вона створена у копродукції з командою Краrівського театру імені Юліуша Словацького. Режисерка – Майя Клечевська. Більше про постановку читайте тут.

“Ніч на полонині” — постановка за твором Олександра Олеся. За сюжетом молодий пастух Іван залишається один. Його зустрічає Лісовик, який розповідає про неймовірний світ. Хлопець закохується у Мавку, однак він заручений з дівчиною Марійкою. Фінал — відкритий, а який вибір зробить Іван, про це ви дізнаєтеся у виставі.

Вистава “Підступність і кохання” поставлена за однойменною міщанською трагедією Шиллера. Режисер – Іван Уривський.

Ролі зіграла Роман Луцький, Надія Левченко, Іван Бліндар, Олексій Лейбюк, Павло Кільницький, Марія Стопник, Владислав Демидюк, Юлія Коник, Олег Деркач.

“Зів’ялі квіти викидають” – постановка за однойменною книгою Ірен Роздобудько. Тут грають два покоління акторів – старші, театральні корифеї, та наймолодші. Репетиції були сповнені радістю, спогадами, жартами і компліментами, що дуже цінно для театралів. Цікаво, що як декорацію використали гримерні столики, які використовувалися колись давно. Більше читайте тут.

“Інтерв’ю з Богом” — вистава про журналіста, який повернувся з війни. Торкнуться теми страхів, зневіри, взаємин в родині й потреби поговорити. Постановка Ростислава Держипільського. У виставі задіяні Олег Панас, Любомир Валівоць, Іван Бліндар, Тетяна Шавкова.

“Мертві без поховання” – драма за мотивами п’єси французького драматурга і філософа Жана-Поля Сартра. Режисер вистави – литовець Йокубас Бразіс.  Постановка відверта (обмеження 18+ через матюки та оголеність), дещо незвична для нашого театру, часом тригерна. Дія п’єси розгортається під час Другої світової війни і розповідає про французький рух опору.

“Котигорошко” – казка для сімейного перегляду за участі нашої зіркової команди та студентів-акторів. Постановка за мотивами української народної казки – патріотична, героїчна, сповнена викликів та неймовірних звитяг, сьогодні має багато аналогій із сучасністю.

“Дон Кіхот” – вистава за романом відомого іспанського письменника Мігеля де Сервантеса про людину, яка хоче змінити світ і зробити його кращим. Не без самоіронії, не без сміху і жартів, не без парадоксів. Режисура, сценографія, інсценізація – Міхай Церне, запрошений режисер з Молдови. Прем’єра відбудеться 29 грудня.

А про виставу “Наполеон і Корсиканка” ми вам розповімо згодом. Слідкуйте за анонсами.

З розкладом вистав можна ознайомитися нижче:

Читайте також: Що відбудеться в Івано-Франківську в останній тиждень року | Афіша

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору