Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Рожеве фламінго, дитяча шапка, гумовий човен. Як цього року ухилянти з України втікали

Рожеве фламінго, дитяча шапка, гумовий човен. Як цього року ухилянти з України втікали

Ледь не щодня прикордонники затримують ухилянтів, які вигадують різні способи втечі від мобілізації. Вони кумедні і не дуже, а іноді завершуються загибеллю. 

Інформатор зібрав топ ухилянтів 2023 року.

Спосіб №1. Двоє ухилянтів намагалися перепливти Тису на рожевих фламінго

Трапилось це 17 листопада,  тоді прикордонники затримали двох чоловіків, які намагалися нелегально перетнути кордон з Румунією.  Нелегали хотіли перетнути кордон річкою Тиса.

Річка Тиса, дуже бурхлива та стрімка річка. В ній потонуло майже два десятки людей. Про це переправник останнього не повідомив натомість дав йому гідрокостюм та плавальний засіб – у вигляді надувного дитячого круга.

Сам переправник забезпечив себе дитячими нарукавниками із рожевими фламінго. Вартість такої послуги – $3200.

Спосіб №2. Одягнув рожеву шапку. Спіймали прикарпатця, який вчетверте хотів перетнути кордон

29-річний мешканець Коломиї  хотів перепливти річку Тису на надувному матраці. Сам чоловік невеликого зросту, тому одягнув дитячу рожеву шапку, щоб здаватися дитиною та відвернути увагу прикордонників.

“Це чи не найбільший плавзасіб, який довелось бачити прикордонникам під час припинення спроб порушення кордону – надувний матрац”, – написали прикордонники.

Спосіб №3. На кордоні з Угорщиною прикордонники затримали трьох порушників. Один із ухилянтів вдавав із себе жінку.

Прикордонники відділу “Вилок” зупинили біля кордону трьох чоловіків, які намагались незаконно покинути територію України поза пунктами пропуску.

Затримані є військовозобов’язаними громадянами України. Один із чоловіків намагався вдавати із себе жінку, проте, зрештою зізнався в обмані.

Чоловіки намагалися незаконно перетнути кордон, щоби уникнути мобілізації.

Спосіб №4. Аби проїхати до Польщі, 39-річний франківець ховався під сидінням

На пропуску “Шегині” затримали 39-річного франківця, який ховався під сидінням авто. Аби залишатися непомітним, чоловік вистрибнув з автівки та намагався на території пункту пропуску перечекати, поки водій пройде прикордонно-митний контроль, а потім підсісти назад в автомобіль.

Спосіб №5. Франківець намагався переплисти Тису на гумовому човні

Трапилось це у ніч на Різдво, тоді троє чоловіків на гумовому човні намагалися переплисти Тису. Чоловіків затримали прикордонники. Порушники – закарпатець, вінничанин та іванофранківець. Вони планували втекти в Угорщину. Двоє з них заплатили по 6 тисяч доларів, а третій трохи менше – 5 тисяч доларів.

Спосіб №6. Планували пішки йти в Угорщину. Прикордонники спіймали 4 ухилянтів, один з них франківець

Чотирьох порушників затримали за кілометр від кордону в межах населеного пункту Холмовець. Слідчі з’ясували, що чоловіки прибули на Закарпаття й чекали слушного моменту на втечу. Згодом їх автомобіль доставили на місце, звідки вони мали йти пішки в Угорщину.

Після затримання прикордонники встановили, що порушники родом із Закарпатської, Івано-Франківської та Херсонської областей. Крім цього, правоохоронці вилучили автомобіль “Audi”, яким їх доставили до кордону, а також мобільні телефони.

Спосіб №7. Прикарпатець переправляв ухилянтів через ліс за 7500 доларів

Схема діяла в Чернівецькій області. До її організації причетний прикарпатець. Він пропонував ухилянтам перетнути кордон і втекти до Румунії – через лісові стежки. Послуги “провідника” вартували 7500 доларів.

17 грудня в селі Оршівці (Чернівецька область) його затримали при спробі виїзду з втікачем за межі області.

Спосіб №8. Щоб виїхати закордон 36-річний чоловік заховався у  картонний бейбі-бокс з дитячими іграшками.

Інцидент стався 16 березня на міжнародному пункті пропуску Росошани. Коробка, всередині якої переховувався горе-ухилянт, лежала на задньому сидінні автомобіля Renault Clio.

Окрім дружини, яка перебувала за кермом легковика, всередині перебувало двоє їхніх спільних дітей. На їхніх очах прикордонники буквально діставали батька з дитячої коробки, оскільки сам він не міг вибратися самостійно.

Зважаючи на українське законодавство, а також воєнний стан, запроваджений в Україні 24 лютого, на чоловіка і жінку чекає різна відповідальність.

А ми нагадуємо, служба у ЗСУ – не вирок і не смерть. Обов’язок громадян України – захищати рідну землю від окупантів.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору