Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

У магазинах та на ринках Івано-Франківська стрімко дорожчає картопля.

У магазинах та на ринках Івано-Франківська стрімко дорожчає картопля.

Це загальноукраїнська тенденція, бо з початком 2024-го року популярний овоч додав у ціні від 5 до 13 гривень за кілограм.

Скільки зараз коштує картопля в обласному центрі Прикарпаття, дізнавався Інформатор.

У супермаркетах ціна за кілограм картоплі коливається в межах 16.50 до 23 гривень за кілограм. Вартість залежить від вигляду(найдорожча картопля у сітках і помита). Картопля так званого другого сорту, із пошкодженнями та трохи зелена, звісно, дешевша. На акційних знижках, якщо пощастить, можна придбати кілограм «другого хліба» і за 14.50 гривень за кілограм.

На Центральному продуктовому ринку Івано-Франківська середня ціна  кілограма картоплі — 22 гривні, найбільша вартість, яку ми зауважили — 28 гривень. Але картопля за такі гроші — відбірна, чиста, велика, сортова і, як стверджують продавці, вирощена  без жодної «хімії». Із такої бульби можна варити розсипчасте пюре, її можна смажити, тушкувати і навіть годувати дітей до одного року», — нахвалює свій крам Роман з Тисмениччини. Чоловік запевняє, що картоплю він виростив на власному городі.

«Беріть за таку ціну, бо певно, наступного тижня бульба стане ще дорожчою», — припрошує господар. І з ним не можна не погодитися, бо в порівнянні з минулим роком ціна картоплі збільшилася у 2-3 рази. Продавці на ринку пояснюють це тим, що цьогорічний урожай був невисоким. Якщо господарі й мали якісь запаси, то або вже продали, або притримують, чекаючи збільшення  цін. Вплинуло на вартість овочу, на думку деяких торгівців, і те, що багато овочів люди безкоштовно віддали на ЗСУ для ВПО. А ще через війну скоротилися посівні площі, закрилися спеціальні сховища в багатьох областях України.

До речі, на ринку та в більшості супермаркетів і магазинів Івано-Франківська продають українську картоплю. У деяких крамницях пропонують імпортну: з Польщі, Литви і навіть… Азербайджану.

Читайте також: Ціни пішли вгору. Скільки коштує капуста у Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Анна Гринівецька

Нагору