Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

До свята більше тижня. Скільки у Франківську коштує свічка на Стрітення?

До свята більше тижня. Скільки у Франківську коштує свічка на Стрітення?

2 лютого в Україні за новим стилем відзначається Стрітення Господнє, раніше за старим стилем воно відзначалось 15 лютого. Хоча до цього величного свята залишилося більше тижня в Івано-Франківську вже почали торгувати Стрітенською атрибутикою.

Тож Інформатор вирішив дізнатися скільки зараз коштують свічки

Одним із головних атрибутів “Стрітення Господнього” є свічка. Сьогодні на ринку нашого міста можна знайти будь-яку свічку. Як то кажуть самі продавці є “до кольору до вибору”, з парафіну, воску та з натуральної вощини.

Найдорожча свічка з польського парафіну довжиною близько 30 см коштує 150 грн. Звичайні білі парафіні свічки вартують 60 грн. З оздобленням 65-70 грн за штуку.

З воску свічки трішки дешевші. Ціни коливаються від 50 грн за штуку. Це переважно однотонні свічки.

За кольорову  треба віддати від 80 до 120 грн. Ціни на воскові свічки залежать від довжини та міцності самої свічки, а також оздоби.

Крім цього зі слів продавчинь популярними стали свічки з натуральної вощини. Вони легші та не так швидко згорають, а головне не опікають руки у процесі горіння.

Також такі свічки можна виготовити вдома. Це суттєво економить гроші тай виглядає красиво. Щоправда така свічка на ринку коштує від 100 грн.

Ще свічку можна прикрасити квітами, невеличкими віночками, або надписом “Зі Стрітенням” його вартість 20 грн. Квіти, віночки та інші аксесуари коштують від 30 до 60 грн за штуку. За грона калини треба віддати 65 грн.

 В супермаркетах міста можна знайти лише білі парафіні свічки набором. Так за більші свічки у наборі 3 свічки треба заплати 11,50 грн. Господарська свічка розміром 18×22 коштує 21, 90 грн 1 штука.

Меншу розміром 13×235 можна придбати за 5,90 грн.

Читайте також: Ціни пішли вгору. Скільки коштує капуста у Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору