Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті щодня реєструється близько 13 нових випадків захворювання на рак

На Прикарпатті щодня реєструється близько13 нових випадків захворювання на рак

Сьогодні, 4 лютого, Всесвітній день боротьби проти раку, так минулого року на Прикарпатті зареєстрували 4631 новий випадок раку.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Володимира Дзьомбака

За словами Дзьомбака ​щоденно реєструється приблизно 13 нових випадків. Найбільше на онкологію хворіють чоловіки старше 50 років.

Найпоширеніші злоякісні пухлини у чоловіків — рак легень, рак простати та рак шкіри.

У жінок найчастіше діагностується — рак молочної залози, рак шкіри та рак тіла матки.

Для лікування онкологічних хвороб наприкінці минулого року Прикарпаття отримало лінійний прискорювач для променевої терапії і зараз ми активно працюємо над реконструкцією приміщення у КНП Прикарпатський клінічний онкологічний центр ІФ ОР для його встановлення.

Також голова ОВА Світлана Онищук повідомила, що станом на сьогодні на диспансерному обліку перебуває 35 533 онкологічних хворих. З них – 63,5% на обліку 5 та більше років.

Також Онищук додала, що торік придбано дороговартісне медичне та технологічне обладнання, комп’ютерну техніку на понад млн гривень. З обласного бюджету виділено майже 22 млн на потреби онкоцентру.

Зі слів голови ОВА найближчим часом планується провести реконструкцію приміщень для встановлення лінійного прискорювача та придбати обладнання, яке дозволить ефективніше проводити лікування онкологічних захворювань.

Читайте також: Пенсіонерів-переселенці мають пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору