Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Релігійний конфлікт в Києві: яблуко розбрату – Києво–Печерська лавра

Знову релігійна сутичка між УПЦ МП ( Українською православною церквою московського патріархату) та Православною церквою України. 

Повідомляє Інформатор , покликаючись на Національний заповідник “Києво–Печерська лавра”

Православна церква України звернулась до заповідника за дозволом на проведення спеціальної Служби Божої “за упокоєння душ всіх загиблих від російської агресії разом із вірянами, військовими та капеланами у печерах біля православних святинь Лаври”, – йдеться у повідомленні на сторінці.

Ті ж, в свою чергу, звернулись до УПЦ МП, які начетбо надіслали листа-відмову. Точним фактом є те, що на території чоловічого монастиря московського патріархату почався ремонт у Ближніх печерах. Повідомили вони про це саме після звернення заповідника щодо проведення богослужіння.

Як повідомляється на офіційній сторінці Національного заповідника: “з метою забезпечення вільного доступу усіх громадян, незалежно від їхніх релігійних переконань, до святинь Києво–Печерської лаври, в межах діючого законодавства, Заповідник розпочинає процедуру повернення культурних цінностей та реліквій, розташованих у Ближніх печерах”.

Інформатор намагався зв’язатися з УПЦ МП, щоб почути їхню версію, проте зв’язатися не вдалось. Також не вдалось зв’язатися з ПЦУ.

Як повідомлив нам Національний заповідник “Києво–Печерська лавра”:

“наші дії – це створення комісії щодо приймання – передавання культурних цінностей, що перебували на обліку у Заповіднику та були передані на зберігання до Монастиря протягом 1988-2000 років та фактично знаходяться у Ближніх печерах. Відповідний лист ми направили до Монастиря“.

Редакція стежитиме за ситуацією надалі.

Читайте також: З Івано-Франківська вигнали московський патріархат – церква на Довженка перейшла до ПЦУ

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору