Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

85 тисяч гривень штрафу. У Франківську суд виніс вирок винуватцю ДТП

85 тисяч гривень штрафу. У Франківську суд виніс вирок винуватцю ДТП

Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок водію, який минулого року будучи п’яним вчинив ДТП, в якому постраждав водій самоката. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Єдиний державний реєстр судових рішень

Як йдеться у вироку суду аварія трапилася 24 вересня 2023 року, водій керуючи автомобілем марки “Vollkswagen Golf” рухався по вул. Надрічна, зі сторони перехрестя вул. Вовчинецька-Івасюка-Надрічна в напрямку вул. Максимовича в м. Івано-Франківську, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння не врахував дорожньої ситуації наїхав на водія, який керував самокатом.

Останній рухався попереду автомобіля марки проїзною частиною дороги, із увімкнутим світлом ліхтаря та світловим сигналом із задньої частини.

Відтак у результаті аварії водій самоката отримав важкі тілесні ушкодження.

Обвинувачений у суді свою вину визнав повністю та додав, що сів за кермо після того, як випив невелику кількість алкоголю, щоб відігнати машину на парковку.

Під час виконання маневру скоїв наїзд на потерпілого, який рухався на електричному самокаті, однак самого наїзду не відчув та не побачив, бо була темна пора доби.

Суд визнав обвинуваченого винним за ч.2 ст.286-1 КК України, із застосуванням положень ст. 69 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 85 000 (вісімдесят п`ять тисяч) гривень, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на п`ять років.

Крім цього останній має сплатити на користь держави 20 229 гривень 18 копійок процесуальних витрат у кримінальному провадженні за проведення експертиз.

Інформатор закликає водіїв дотримуватися ПДР особливо в умовах поганої видимості.

Читайте також: Франківця та ще 15 чоловіків затримали біля кордону з Угорщиною

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору