Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Двоє прикарпатських захисників отримали відзнаки

Двоє прикарпатських захисників отримали відзнаки

Орденом “Золотий хрест” нагородили прикарпатського воїна – Юрія Пудика та посмертну нагороду “За мужність” III ступеня присвоїли Віталію Фединяку.

Повідомляє Інформатор.

Військовослужбовець окремої механізованої бригади Юрій Пудик отримав почесний нагрудний знак “Золотий хрест” з рук Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Про це розповів Голова Надвірнянської міської ради Зіновій Андрійович.

Про захисника відомо, що він  проходить військову службу в окремій механізованій бригаді, до якої потрапив ще у квітні 2022 року за мобілізацією. З того часу постійно бере участь в бойових діях. Завдяки цивільним навичкам керування квадрокоптером воїн зумів самостійно, в бойових умовах, освоїти управління іншими типами безпілотних літальних апаратів.

На фото нагороджений прикарпатський воїн Юрій Пудик. Знімок взято зі сторінки Голова Надвірнянської міської ради Зіновія Андрійовича у фейсбуці.

Також президент України посмертно нагородив орденом “За мужність” III ступеня військовослужбовця з Івано-Франківщини Віталія Фединяка.

Указ про присвоєння відзнаки Зеленський підписав 22 березня 2024 року.

Віталій народився 12 березня 1989 року та проживав у селі Княжолука Калуського району. Служив старшим навідником 3 відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки 79 окремої десантно-штурмової бригади.

Військовий загинув 10 жовтня 2023 року поблизу Мар’їнки Донецької області.

Дякуємо за захист ЗСУ! Щоденне нагадування: не починати свій день без донату для наших захисників.

Читати також: Він зберіг Маріуполь у фото. Виставка військового з Коломиї

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору