Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Куди піти у Франківську 3 квітня?

Куди піти у Франківську 3 квітня?

Вистава, виставка, концерти та футбольний матч – франківців кличуть відвідати низку подій, що відбудуться 3 квітня.

Повідомляє Інформатор.

Вистава для дітей та дорослих ЧАРІВНА ІСТОРІЯ “АЛАДІН І ЧАРІВНА ЛАМПА”

Чи бажаєте ви вирушити у східну казку? Туди, де є місце і прекрасній принцесі, і красунчику принцу, і чарівнику з тонким гумором? Тоді вам точно потрібно відвідати Івано-Франківський національний академічний театр ім. І. Франка у квітні. Саме тут буде розіграна музична вистава “Аладін і чарівна лампа”.

І хоч організатори вистави позиціюють її, як дитячий захід, цікавою буде вона навіть дорослим. А все тому, що казки потрібні всім і завжди, щоб зарядитися надією на добре і світле, і просто відірватися від сірих буднів.

Тривалість вистави – 1 година.

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42;

Коли: 3 квітня, 12:00;

Вхід: за квиточками, які можна придбати на касі театру чи онлайн.

ФУТБОЛЬНИЙ МАТЧ “УРАГАН-КАРДИНАЛ”

НФК «Ураган» прийматиме на домашньому майданчику ФК «Кардинал – Рівне» у рамках 26-го туру Екстра-ліги сезону 2023/2024.

Де: Манеж коледжу фізичного виховання (вул. Гетьмана Мазепи, 142а);

Коли: 3 квітня, 15:00.

ВИСТАВКА ГРАФІКИ ДМИТРА ПАРУТИ

Дмитро Парута – графік і живописець. Навчався у Вижницькому училищі прикладного мистецтва, потім – в Українському Поліграфічному інституті ім. І. Федорова.

У 1979 р. закінчив Львівську  Академію мистецтв. Викладач Львівського державного коледжу декоративного й ужиткового мистецтва ім. І. Труша.

Член Національної спілки художників України (1989).

Де: вул. Галицька, 4а;

Коли: 3 квітня, 17:00.

ГУРТ NAZVA. ПЕРШИЙ СОЛЬНИЙ КОНЦЕРТ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ

Гурт NAZVA – це унікальне творче поєднання Донбасу й Галичини.

З 2019 року колектив від «новачків» доріс до статусу фіналістів Нацвідбору «Євробачення-2024». Про успіх NAZVA свідчить також неабияка популярність пісень гурту на різних стрімінгових та музичних платформах, понад 4 мільйони переглядів на YouTube і перше місце в українському топі Shazam. Музика NAZVA народжується завдяки гармонійному поєднанню контрабаса, альту, клавіш та флор-тому.

Цього весняного вечора Ваґабундо заповнить альтернативний етно-арт хаос. Готуйтесь стрибати як справжні «сіґеле-міґеле» під улюблену композицію, а також відкривайте чакри для енергії, що сповнює такі хіти як Slavic English, «На дно», «Тихо-тихо» та інші.

Незабутнє шалене дійство точно вартує вашої уваги. Побачимось!

Де: Ваґабундо;

Коли: 3 квітня, 19:00;

Вхід: за квиточками.

Концерт співачки KOLA

Співачка KOLA сьогодні є справжнім голосом української незламності. Її пісні стають надійною емоційною опорою для слухачів. Популярні композиції у виконанні KOLA завжди впізнають і знають напам’ять. Нові треки співачки привертають увагу аудиторії ще до офіційної презентації завдяки сніпетам в інстраграм. Виступи талановитої виконавиці збирають повні зали, пісні отримують нагороди та стають саундтреками. Так композиція «Цінувати життя» стала супроводом до серіалу, в якому розкриваються реалії життя під час повномасштабного вторгнення.

В рамках весняного концертного туру українськими містами KOLA презентує всім свою особливу програму з головних хітів та нових треків. «Чи разом?», «Дочекаюсь», «Біля серця», «Люди», «Бути простим» та інші роботи прозвучать в оригінальному виконанні, даруючи ще більше вражень та яскравих емоцій слухачам. Як і всі виступи KOLA, цей концерт матиме благодійну мету – допомогти Збройним Силам України.

Де: ККЗ Арена-центр Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46;

Коли: 3 квітня, 19:00;

Вхід: за квитком.

ВИСТАВА “МОДІЛЬЯНІ. Я ПРОЙШОВ МОСТОМ, ЯКОГО НЕ ІСНУЄ”

Режисер вистави Ростислав Держипільський знову здивує глядачів неочікуваним концептуальним рішенням своєї нової постановки.

Історія останніх трьох років життя і кохання видатного художника Амедео Модільяні, одна з робіт якого входить до трійки найдорожчих картин світу, розгортатиметься в наш час, у стінах психіатричної лікарні, в уяві чоловіка, що вважає себе абсолютним генієм.

Колаж з реальних та уявних персонажів, дворівневий мистецький простір сцени-цеху з мольбертами та лікарняними ліжками, пластичне рішення від Ольги Семьошкіної та «жива» музика доповнять сміливу концепцію нового театрального експерименту режисера-новатора Ростислава Держипільського.

За основу сценарію взято ідею фільму Міка Девіса “Модільяні” (2004 р.), однак режисер постановки інтерпретує його за власним баченням.

Головний герой вистави вважає себе Модільяні, палата психіатричної лікарні в його уяві перетворюється то на художній зал академії мистецтв, то на апартаменти, виставкові зали й вулиці Парижу, то на богемне кафе «Ротонда» – місце зустрічей видатних митців початку ХХ століття, а самі митці – художники, поети, скульптори і драматурги – живуть лише в його уяві. Але є у виставі й персонажі зі справжнього життя – це його дружина, її батьки і лікарка, та й вони в його фантазії мають інші імена й обличчя…

“Ця вистава про те, як митець зіштовхується із суспільством, чи може він співіснувати з ним, чи може поєднувати творче життя із сімейним затишком. Ця вистава про абсолютного генія і його хрест” – так сформулював ідею постановки режисер Ростислав Держипільський.

“Ця вистава про мистецтво як хворобу. Це коли митець прокидається, він не може не працювати. Це свого роду наркоманія. Це хвороба в усіх її проявах. Разом із тим мистецтво має здатність лікувати. Сьогодні відомі приклади зцілення мистецтвом – арт-терапія, наприклад”, – зазначила художник-постановник вистави Олеся Головач.

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42;

Коли: 3 квітня, 19:00;

Вхід: за квитком на касі драмтеатру або онлайн.

Читати також: Дощ, місцями грози: погода у Франківську 3 квітня

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору