Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську відкрили анотаційні дошки полеглим воїнам Андрію Чепілю та Олегу Паркулабу

У Франківську відкрили анотаційні дошки полеглим воїнам Андрію Чепілю та Олегу Паркулабу

Сьогодні, 5 квітня на фасаді ліцею № 10 відкрили анотаційні дошки полеглим воїнам, випускникам закладу Андрію Чепілю та Олегу Паркулабу.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Руслана Марцінківа

Також родині Олега Паркулаба вручили відзнаку “За честь і звитягу” (посмертно) раніше, а сьогодні передали таку відзнаку брату Андрія Чепіля.

Анатоційні дошки. Джерело фото – фесйбук сторінка мера міста.

Що відомо про Андрія Чепіля?

Народився 6 квітня 1994 року в Івано-Франківську. З 2001 року з братами долучився до скаутської організації “Пласт”. Був саксофоністом, вокалістом, учасником кавер-гуртів “Frisson Band”, “Smerichka” та трембітарем у фолк-рок гурті “КораЛЛІ”.

Джерело фото – фесйбук сторінка мера міста.

Проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при Президентському полку. У 2021 році Андрій одружився з музиканткою Богданою Кінаш.

З початком широкомасштабної війни музикант вступив до лав ЗСУ. Андрій спершу був кулеметником частини та брав активну участь у бойових діях на Харківщині.

Джерело фото – фесйбук сторінка мера міста.

Проте згодом солдат-музикант, відомий під позивним “Кріс”, перевівся до 47-ї окремої механізованої бригади “Маґура”. Був направлений на навчання до Німеччини. Там здобув навички, необхідні для керування бойовою машиною M2 Bradley.

Герой загинув 28 червня 2023 року ще з трьома побратимами під час виконання бойового завдання, штурмуючи російські війська. Через шквальний вогонь ворога, тіла військових вдалося забрати лише через чотири тижні. Два місяці знадобилося експертизі, щоб ідентифікувати тіло Андрія.

Головна редакторка Інформатора – Дарія Нагорна знала особисто Андрія Чепіля відгукується про нього як надзвичайно добру та світлу людину, музиканта від Бога.

“Андрій завжди приносив світло і тепло, де б він не з’являвся. В ньому була надзвичайно велика кількість енергії, яка здавалося би ніколи не закінчиться. Андрій вмів надихати людей. Ми з Андрієм волонтерели у “Мальтійській службі допомоги” і я не здивувалася коли дізналася, що він пішов захищати Батьківщину тому, що в цьому весь Андрій. Доброта, відданість, захист слабших – це все про нього. Можу сказати точно – це була неймовірна людина”, – ділиться Дарія Нагорна.

Інформатор був на прощанні з Андрієм Чепелем. Провели його під звучання трембіт.

Під час чину прощання воїна посмертно відзначили найвищою нагородою пластунів – “Залізний Пластовий Хрест”. Її присвоюють за хоробрість у боротьбі за Батьківщину. За традицією відзнаку передали родині полеглого.

Поховали Андрія Чепіля на Алеї Героїв міського кладовища у селі Чукалівка.

Що відомо про Олега Паркулаба? 

Олег Паркулаб народився 27 травня 1975 року. Воював у лавах ЗСУ з 15 вересня 2022 року. У складі полку спеціального призначення “Азов” був командиром третього штурмового взводу другого штурмового батальйону.

Мав позивний Каскадер.

З 24 січня 2023 року вважався зниклим безвісти. 14 березня стало відомо, що боєць загинув, прикриваючи своїх побратимів на Бахмутському напрямку Донецької області.

Джерело фото – фесйбук сторінка мера міста.

Нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

Інформатор висловлює щирі співчуття рідним полеглих воїнів.

Вічна пам’ять!

Читайте також: Збив російські “Калібри”. Льотчика з Прикарпаття нагородили орденом “Звитяги”

Христина П’ятнюк. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook,Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору