Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Суд оштрафував журналістку за публікацію матеріалу про «інтим між ієрархом УПЦ МП і неповнолітнім хористом»

За завдання моральної шкоди Соня Кошкіна має заплатити єпископу Івано-Франківському та Коломийському 20 тисяч гривень. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на “ГЛАВКОМ”.

Новину про сексуальні стосунки ієрархом та неповнолітнім хористом поширила журналістка Соня Кошкіна на сайті медіа “Лівий берег” та у своєму телеграм-каналі. Проте Шевченківський районний суд Києва визнав цю інформацію недійсною.

Матеріал датовано 25 листопада 2022 року, прочитати його тут: “Обшуки в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП: знайшли паспорт РФ у митрополита і 17-го річного хлопця в ліжку архімандрита”.

У тексті журналістка посилається на пресслужбу СБУ, проте, як пише “Главком”, офіційного підтвердження інтимним подробицям немає.

Єпископ УПЦ МП подав позов до суду як на видання, так і нас саму медійницю. Никита (Андрій в миру) Сторожук вимагав відшкодування моральної шкоди у вигляді 100 тисяч гривень моральної компенсації, у висновку суд схвалив тільки 20.

Позивач вказав, що така інформація шкодить його честі, гідності та діловій репутації. У відповідь журналістка джерел пікантних подробиць не назвала, а від телеграм-каналу Sonya Koshkina (official) відхрестилась. Окрім цього був проведений допит 17-річного хориста, який стверджував, що спав у своїй окремій кімнаті, а його начебто привели до келії єпископа для фото.

Окрім штрафу, суд зобов’язав шеф-редакторку “Главкому” спростувати інформацію.

Після публікації новин про ймовірний секс ієрарха та хориста, предстоятель УПЦ МП Онуфрій у Франківську провів обряд возведення Никити Сторожука у сан єпископа.

До слова, Никита (Андрій) Сторожук знаходиться у базі “Миротворець“. Його підозрюють у дестабілізації ситуації в Україні шляхом маніпулювання суспільно значущою інформацією.

Головне фото взято в LB.ua.

Читати також: 52 зрадники України, серед яких може опинитись священник з Прикарпаття

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору