Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

МАФ для роботи з особливими дітками чи “Сквер Воїнів Прикарпаття” – що відбувається із зеленою територією біля озера

МАФ для роботи з особливими дітками чи "Сквер Воїнів Прикарпаття" - що буде з територією біля міського озера

До зустрічі з активістами, УГКЦ та журналістами доєдналась спільнота особливих дітей “Діти Ісуса”. На цій території планували побудувати капличку для особливих дітей.

Повідомляє Інформатор з місця зустрічі.

Сьогодні, 17 квітня, на 12 годину дня до готелю «Станіславів» запросили представників влади, УГКЦ, представницю спільноти “Діти Ісуса” Наталію Бойко та борців за зелену територію біля міського озера.

Шляхи вирішення, які озвучили активісти:

  • не забудовувати зелену рекреаційну зону біля міського озера;
  • відновити стан території станом на 2020;
  • встановити мораторій на забудову Франківська.

Представники УГКЦ повідомили, що планували побудувати на цій території МАФ для роботи з особливими дітьми.

Також віцееконом єпархії отець Віталій Максимів зазначив, що церква не зрізала жодного дерева. Йдеться про ситуацію, яка трапилась минулого року. Невідомі вирізали дерева на території теперішнього скверу. Сьогодні ж церква наголосила, що вони до цього непричетні.

Єпархія пропонує залишити цю територію не забудованою та відкритою як для воїнів, так і для дітей. Також запропонували перенести цей ймовірний МАФ на іншу ділянку поруч та зменшити висоту будівлі до 4 метрів з 16,5, окрім цього ця капличка має бути 50 метрів квадратних, а не 160, як було вказано попередньо щодо більшої її версії на території скверу.

Такий компроміс запропонувала архієпархія.

Наталія Бойко, представниця спільноти “Діти Ісуса”, стверджує, що це приміщення має працювати в денний період влітку.

Наразі обговорення тривають і представники церкви та активісти намагаються дійти згоди в цьому питанні та пропонують свої шляхи вирішення.

Руслан Марцінків на зустріч не прийшов. Натомість представником влади в обговоренні став його заступник Святослав Никорович, щоправда, він довго не затримався і за декілька хвилин після появи журналістів, на жаль, покинув зібрання.

Нещодавно міський голова прокоментував ситуацію щодо будівництва церкви біля міського озера, на території, яку містяни назвали “Сквером Воїнів Прикарпаття”. Відповідь – церкву вирішили будувати в іншому місці.

Про це Руслан Марцінків оголосив у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook.

“Щодо церкви біля міського озера. Дякую нашій Греко-католицькій церкві. Попередньо ми провели перемовини. Церква розуміє, що потрібно шукати компроміс. Компроміс знайшли. Неподалік є інша приватна земельна ділянка. Церква готова там побудувати невелику капличку для вірних. Я дуже вдячний церкві за порозуміння“, – прокоментував міський голова.

Результат обговорення опублікуємо згодом, очікуйте.

До теми: Листи до міського голови, УГКЦ та відповідь на петицію: актуальна інформація щодо будівництва храму біля франківського озера

Дарія Нагорна 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору