Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Листи до міського голови, УГКЦ та відповідь на петицію: актуальна інформація щодо будівництва храму біля франківського озера

Франківці надіслали листи до міського голови та архієпископа і митрополита Івано-Франківської УГКЦ Володимира Війтишина з пропозиціями, як дійти згоди в цьому питанні. Останнє таке звернення – вчора. Зокрема, вчора ж містяни отримали відповідь на петицію про збереження озера. Деталі далі.

Повідомляє Інформатор.

Петицію опублікували містяни 27 березня. В ній йдеться, що франківці хочуть зберегти рекреаційну зону і залишити ділянку біля тенісних кортів без забудови.

Взято з офіційного сайту петицій до міської влади

З 27 березня до 12 квітня петиція набрала 1 193 підписів, хоча потрібно було для розгляду – 250.

У відповіді Руслан Марцінків повідомляє, що дозвіл на розробку плану було надано від 16.08.2019 року.

10 березня 2020 року мало відбутися громадське обговорення щодо проєкту “ДПТ” – “Детального плану території для будівництва церкви Української греко-католицької церкви поблизу садівницького товариства “За мир” у м. Івано-Франківську (далі – проєкт ДТП)”.

До слова, публікація про громадське обговорення дійсно є у “Західному кур’єрі”, випуск №6 за 6 лютого 2020 року.

Фото випуску №6 за 6 лютого 2020 року у “Західному кур’єрі”.

У відповіді також зазначений максимальний відсоток забудови території – 40% та гранично-допустима висота будівлі – 16,5 м.

Небайдужі містяни надали нам листи-звернення до Володимира Війтишина – архієпископа і митрополита Івано-Франківської УГКЦ, та міського голови Івано-Франківська.

Листи від небайдужої громади за 03.04-04.04 2024 року.

Вчора активісти повторно надіслали лист до міського голови Руслана Марцінківа.

Листи від небайдужої громади за 03.04-04.04 2024 року.

Одна з пропозицій – це зустріч в громадському просторі за участі медіа. Франківці (ред. йдеться в листах) пропонують:

надати пропозиції по альтернативних ділянках;

відновити пошкоджені ділянки (ред. йдеться про територію біля озера);

визначити порядок дій щодо оформлення “Скверу Воїнів Прикарпаття”;

розглянути питання можливого накладення мораторію на будівництво та влаштування малих архітектурних форм на території, прилеглій до міського озера (ред. згідно з листами).

Керівниця патронатної служби Ольга Гоянюк повідомила, що не володіє інформацією щодо кореспонденції міського голови, себто їй невідомо, чи бачив він ці листи, чи ні. Наразі Руслан Марцінків знаходиться у відрядженні.

Що стосується архієпископа і митрополита Івано-Франківської УГКЦ, то Володимир Війтишин зараз знаходиться у відрядженні закордоном. За коментарем керівника Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії отця Івана Стефурака, лист є зареєстрованим, проте митрополит його ще особисто не бачив.

До слова, на пропозицію в петиції про пошук нової території для будівництва храму міська влада не зреагувала (ред. відповідно до відповіді на петицію).

Нагадаємо, що містяни вирішили облаштувати на території під забудову храму “Сквер Воїнів Прикарпаття” на пікніку в кінці березня. Натомість УГКЦ звернулась до поліції через руйнування паркану на місці будівництва церкви.

Дарія Нагорна 

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору