Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Перший рекрутинговий центр відкрився у Франківську: як це працює і в чому відмінність від ТЦК

Сьогодні в ЦНАПі на Вічевому майдані почав роботу рекрутинговий центр української армії. Інформатор поспілкувався з рекрутерками та дізнався, в чому такий спосіб вступу до війська відрізняється від мобілізації через ТЦК та СП. 

Повідомляє Інформатор.

У рекрутинговому центрі можна знайти роботу у війську відповідно знанням та здібностям, вакансії можуть бути як бойові, так і тилові.

Наприклад, стрілець, кухар, бухгалтер, медик чи юрист.

Вакансії можуть бути не тільки в ЗСУ, а до військової частини чи підрозділів нацгвардії, “Холодного Яру”, 102 ТРО, 10-та ОГШБ, 95 ДШБ, Державної прикордонної служби, Державної спецслужби транспорту.

Для медиків та психологів можуть бути інші терміни укладення контрактів (наприклад, 1 рік), також вони мають змогу отримати офіцерське звання.

У рекрутинговому центрі:

людина не має показувати свої документи чи називати ім’я/прізвище, вона комунікує з рекрутерками, які направляють її на співбесіду на бажану посаду.

Далі рекрутер, після співбесіди, отримує рекомендаційний лист, з яким вирушає до ТЦК та СП для проходження ВЛК. Опісля погодження людини на бажану посаду у військовій частині, її направляють на базову загальну військову підготовку (що триває від 1 місяця), за потреби — за кордон чи в межах України на фахову підготовку

Опісля навчання кандидат повертається на службу до військової частини, де підписує контракт.

У рекрутинговому центрі наголошують, що переваги контракту в тому, що людина потрапляє саме на ту посаду, яку обрала з бази вакансій.

Контракт може бути із зазначеним терміном служби вказаним або до оголошення рішення про демобілізацію.

Під час підписання першого контракту дають “підйомні” 20 тисяч гривень, також далі доплати можуть бути за посади, звання та виконувані дії. Від травня додатково доплачують 70 тисяч гривень.

Також можуть бути наступні гарантії для контрактників:

  1. Е-оселя (програма доступного кредитування житла);
  2. грошова компенсація за оренду житла;
  3. право отримання грошової допомоги у разі звільнення;
  4. харчування;
  5. одяг та зброя.

Зараз в базі є 3300 вакансій.

Працівниця рекрутингового центру Раїса розповіла, що її чоловік зараз воює на “нулі”. Щоразу він їй каже, що “перемога буде післязавтра”, тому не час боятися, а зараз саме той момент, щоб долучитися до роботи над перемогою.

В перший же день роботи до них прийшов чоловік, який шукає посаду медика у нацгвардії. Працівниці скерували його на співбесіду.

Для контакту з рекрутинговим центром можна використовувати телефон 0990199343 або на сайті.

Читати також: За яких причин можна не йти до ТЦК після отримання повістки: пояснення Волинського ТЦК

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору