Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Справу щодо заволодіння понад 14,8 млн грн під час будівництва школи в Чукалівці скеровано до суду

НАБУ і САП скерували до суду справу щодо заволодіння кругленької суми коштів з будівництва школи на Прикарпатті. Підозру організатору схеми повідомили 7 березня цьогоріч.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на НАБУ.

У 2021 році підприємець змовився з директором Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області та розробив схему, як заволодіти коштами з ОДА.

УКБ уклало договір з підконтрольною компанією на будівництво школи на загальну суму 45,6 млн грн.

У вересні 2022 року об’єкт будівництва передали до Івано-Франківської міської ради та провели коригування проєктно-кошторисної документації.

Як з’ясувалось, УКБ встигло перерахувати компанії 33,6 млн грн за роботи, виконання яких сторони зафіксували відповідними актами та довідками.

Проте роботи виконали лише частково, а решта, на суму понад 14,8 млн грн, так і залишилась на папері. Цими коштами учасники оборудки заволоділи та перевели в готівку через підконтрольні організації.

27 вересня 2023 року НАБУ і САП за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР Нацполіції повідомили про підозру ексдиректору Управління капітального будівництва Івано-Франківській області (ч. 5 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України) та директору будівельної компанії (ч. 5 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України).

Підозру організатор схеми отримав 7 березня. Наприкінці березня 2024 року матеріали справи відкрили стороні захисту для ознайомлення.

Читати також: На Прикарпатті судили начальника комунального підприємства за преміювання родича

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору