Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Пухкі пиріжки з капустою в духовці | Рецепт тижня від Євгена Клопотенка

Смачною і традиційною стравою в українській сім`ї завжди були та є дотепер – пиріжки. Їх є величезне різноманіття з будь-якою начинкою. Здебільшого для дітей готували солоденькі: з вишнями, повидлом чи сиром. А дорослі полюбляють з капустою, м’ясом чи картоплею. І зараз ця страва часто є на нашому святковому столі.

Інформатор також вирішив спробувати зготувати власні пиріжечки за рецептом Євгена Клопотенка.

Для початку підготуємо всі інгредієнти. Для тіста треба:

  • 500 г борошна (+ 2 ст. л. для опари)
  • 1 яйце
  • 100 мл води
  • 100 мл молока
  • 25 г живих пресованих дріжджів
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 жовток

Для начинки:

  • 200 г квашеної капусти
  • ¼ качана білокачанної капусти
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ч. л. зерен коріандру
  • сіль та перець до смаку

Усі інгредієнти обов’язково мають бути свіжими, тому дивіться на терміни придатності.

Розпочинаємо із приготування опари. Для опари змішайте у мисці 100 мл теплої води і 100 мл теплого молока жирністю 2,5%, розкришіть 25 г живих дріжджів. Температура води і молока повинна бути 38-40 градусів, не більше, тоді дріжджі добре спрацюють. Якщо ж ви все-таки використовуєте сухі дріжджі, то розведіть приблизно 8-10 г, але краще скористайтеся інструкцією на упаковці. Додайте 1 ч. л. цукру, 2 ст. л. борошна і перемішайте. Щоб дріжджі почали працювати – залиште їх у теплому місці на 20 хвилин, накривши рушником.

Після цього замішуємо тісто. Змішайте 500 г борошна додайте опару, 1 ч. л. солі, 1 яйце і рослинну олію (3 ст. л.). Замішайте дуже м’яке пластичне тісто. Якщо таке не вийшло, то можете додати трішки теплої води. Дайте тісту постояти та піднятися, тому поставте у тепле місце на 40 хвилин, накривши рушником.

За цей час готуємо нашу начинку, а саме – капусту. Чистимо та дрібно кришимо цибулю. Тонкими смужками нарізаємо капусту. Якщо у вас є лише квашене капуста – не страшно, головне перед приготуванням її добре сполосніть. Розігріваємо сковорідку, додаємо олію та вкидаємо спочатку цибулю на 5 хвилин, а потім і капусту. Ще додаємо 1 ч. л. зерен коріандру, сіль та перець до смаку. Особисто ми ще додали томатний соус 3-4 ст. л. Усе тушимо під кришкою до готовності.

Дістаємо наше тісто, розділяємо на невеличкі кульки та робимо тоненьке тісто качалкою. Формуємо пиріжки, загортаючи начинку в тісто. Пиріжки можуть бути будь-якою форми.

Викладаємо сформовані пиріжки на деко, застелене пергаментом. Змащуємо кожен яєчним жовтком і випікаємо в духовці за температури 180 градусів протягом 20 хвилин.

Дістаємо наші пухкі й рум`яні пиріжки з капустою з духовки та смакуємо й пригощаємо родину. Смачного!

Читайте також: Сінабони і в Карпатах сінабони: рецепт вихідного дня від господині з Білих Ослав

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору