Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Доступні ліки”: необхідні препарати можна отримати безкоштовно або з невеликою доплатою

В Україні діє Програма медичних гарантій, яка передбачає безоплатні ліки. Наразі це понад 400 препаратів.

Пише Інформатор із посиланням на Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОВА.

В оновленому реєстрі є 462 лікарські засоби. З них 149 — повністю безкоштовні, 313 — з доплатою.

Це препарати для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету ІІ типу, нецукрового діабету, розладів психіки та поведінки, епілепсії. Також в програму додали два нові напрями: хронічне обструктивне захворювання легень та хворобу Паркінсона.

Якщо вам потрібні «Доступні ліки», інформацію про них, а також інструкції можна знайти на сайті “Ліки Контроль”. Також є мобільний додаток.
Знайти препарати й найближчу аптеку в межах цієї програми можна за допомогою чат-бота “Спитай Гриця”. Ще для пошуку в аптеках можна скористатися ресурсом «Tabletki.ua».

Інформацію про те, як почати отримувати «Доступні ліки» під час воєнного стану можна почитати тут. Для пацієнтів, які лікуються у стаціонарі, препарати з Національного переліку лікарських засобів надаються безоплатно на весь період лікування. Нацперелік містить назви основних безпечних засобів із доведеною ефективністю, які використовують під час лікування найпоширеніших захворювань в Україні.

Медзаклади закуповують ліки з Нацпереліку самостійно. До нього входять понад 400 препаратів (проти серцево-судинних захворювань, хвороб органів дихання, інфекційних захворювань, хвороб кістково-м’язової системи, хронічних захворювань нирок тощо).
Перевірити наявність ліків у медзакладі можна на «Є ЛІКИ».

Читайте також: Як отримати рецепт на “Доступні ліки”, якщо нема світла?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору