Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Скандал із “Дністром”. МКІП звернулося до ОДА з вимогою надати інформацію про роботи на пам’ятці

МКІП висловило свою позицію щодо реконструкції готелю “Дністер” в Івано-Франківську.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Міністерства культури та інформаційної політики України.

Як йдеться у повідомленні, МКІП звернулося до Івано-Франківської ОДА з вимогою надати інформацію про роботи на будинку. Бо останнім часом почастішали випадки звернення до міністерства про проведення будівельних робіт на пам’ятках Прикарпаття, що призводять до їх пошкодження.

Також МКІП найближчим часом проведе в Івано-Франківську робочу нараду щодо стану збереження пам’яток культурної спадщини Івано-Франківської області в умовах дії воєнного стану.

“Буде організовано залучення до обговорення проблем експертів та представників професійних спілок і пам’яткоохоронних громадських організацій. Відповідне доручення буде надано обласному органу охорони культурної спадщини”, – йдеться у повідомленні.

А ще до МКІП не надходила на погодження науково-проектна документація на реставрацію чи реконструкцію готелю. А такі роботи на пам’ятці місцевого значення повинні проводитись за наявності дозволу обласного органу охорони культурної спадщини, який видається на підставі погодженої обласним органом науково-проектної документації.

Нагадаємо, нещодавно в Івано-Франківську відбулася акція протесту – мешканці прийшли з вимогою розісклити колонаду готелю “Дністер”. 

Реставрація готелю “Дністер” розпочалася у 2016 році, однак вона виявилася радше реконструкцією й про відновлення автентичного вигляду будівлі не йшлося. Однією з основних претензій активістів була засклена колонада з боку вулиці Шевченка, яку сьогодні побачили містяни. Більше про це ТУТ.

До теми: Як виглядала кам’яниця на Шевченка, 1 сто років тому.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору