Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Відпочинок біля Франківська: катання на конях з німецьким духом

Ви любите коней і кататися? А ще вам подобається смачно поїсти і весело проводити час? Тоді вам сподобається у кінному клубі “Wesendorf”.

Інформатор продовжує розповідати вам про місця відпочинку біля нашого міста.

20 хвилин автівкою і ви опиняєтесь у селі Павлівка. Здавалось би, що там дивитись? Але є що і навіть кого! Тут знаходиться кінний клуб “Wesendorf”, в якому можна відпочити всією родиною.

Матіас Гьопфнер вперше створив місце для катання на конях ще в рідній Німеччині, там у невеличкому містечку Wesendorf була його перша справа. Також він займався деревообробним бізнесом. Свої професійні надбання він переніс у наші країні. На честь містечка, у якому він починав кінну справу, і назвали кінний клуб, який існує вже 11 років.

Зараз там проживає 6 дорослих коней, 9 поні та ще кілька коней, які є приватними. Проте це не всі тварини, що мешкають на території клубу. Тут цілий контактний зоопарк — кролики, коли, віслюк, гуси, півники, вівці і не тільки. Вхід туди безкоштовний, тому познайомитися ближче з тваринами може кожен охочий.

Прогулянки на конях та професійні заняття можна замовити за ціною: 590 гривень —  30 хвилин, 790 гривень — 60 хвилин та 1100 гривень —  90 хвилин. Тут можна прогулятися на коні в поле і навіть у ліс. Для зовсім маленьких дітей до 10 років є функція катання на поні, які, до слова, дуже дружелюбні та комунікабельні.

На території закладу знаходиться ресторан з дуже атмосферним інтер’єром. У ньому так і пахне сімейним затишком і смачною піцею. На території є дитячий майданчик, який створює деревообробна фірма власника клуба. Там є місце для великої кількості дітей і все виглядає безпечно.

З початку повносмаштабного вторгнення у “Wesendorf” виникли проблеми з закупкою сіна для коней. Як кажуть власники, його ніде не можна було дістати. Довелось закуповувати аж біля білоруського кордону, проте зараз ситуація стабілізувалася.

У кінному клубі ще до 24 лютого 2022 року проводилась іпотерапія — метод лікування та реабілітації за допомогою спілкування з конем. Цю абсолютно безкоштовну послугу надавали дітям, які мають ДЦП та інші важкі захворювань. Нині ж іпотерапія проводиться і для військових, які постраждали під час виконання бойового завдання.

Кінний клуб став другим домом для коней та їхніх власників, які втекли від війни зі східних регіонів. Тут перебувало більше десятка коней, які на даний момент вже виїхали.

Читайте також: Козакова Долина —  відпочинок на природі біля Івано-Франківська.

Анна Сірик

Артем Тригуб

Валентина Купрій

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору