Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як змінився Івано-Франківськ за рік | фото

Що змінилось в ІФ за рік

Минулого 2023 року в Івано-Франківську відбувалось багато змін. Ми позбулись московського патріархату, у місті ремонтували складні дороги, а ще не розісклили колонаду готелю “Дністер”.

Інформатор вирішив дослідити що змінилось в Івано-Франківську за 2023 рік.

Найбільше змінилась наша “стометрівка”: там, на жаль, побільшало стендів з полеглими воїнами.

Зараз вона виглядає так:

Визначною подією для нашого міста було вигнання московського патріархату з церкви на вулиці Довженка.

Відомий “історичний” готель “Дністер” запрацював, щоправда, назву його змінили. Колонаду готелю не розісклили, через що частина мешканців обурилася. Зараз колонада без змін.

За минулий рік суттєво змінилась вулиця В’ячеслава Чорновола. Там перенесли зупинку на 100 метрів до пологового, раніше вона знаходилась біля  храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Потім в жовтні вулицю перекрили для ремонтних робіт на ділянці від перетину з вулицею Сахарова до Національної Гвардії. Там ремонтували каналізаційні колодязі й встановили додаткові дощоприймальні решітки. Вартість робіт склала 7,8 млн грн.

Також на вулиці відремонтували тротуар на ділянці від вулиці Січових Стрільців до Чорновола, 4, за 230 тисяч гривень. Загалом у Франківську виділили чимало коштів на бруківку, що викликало обурення мешканців.

Ще значних змін зазнала вулиця Берегова. Її ремонтувати почали ще на весні минулого року. Там спочатку планувався ремонт тротуару, потім її перекрили для заміни водопроводу, який був в незадовільному стані, однак ремонт трохи затягувався, через що  згодом прийняли рішення про капітальний ремонт цієї вулиці та облаштування кільця. З січня цього року відкрили перехрестя вулиць Довга-Берегова-Північний Бульвар для руху автомобільного транспорту. Але комплексна реконструкція перехрестя з облаштуванням кільцевої розв’язки триває – об’єкт планують завершити навесні цього року.

Попри війну в Україні створюються нові сім’ї, відкриваються бізнеси, і наше місто не виняток. Минулого року в Івано-Франківську відкрились такі нові заклади: фудмаркет Foodoteka, KFC, LULU pizza, Spectrumm coffee shop, Кав’ярня Grain of Faith, “Душа”, “Амбасада” та інші.

Читайте також: Зимові Карпати на ретро-світлинах

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору