Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як не стати овочем під час війни: у Львові провели тренінг для журналістів з різних регіонів

Український кризовий медіа-центр у межах програми “USAID DOBRE” у Львові зібрали журналістів з різних куточків України. Під час тренінгу обговорили, з психологинею Ларисою Дідковською, проблеми з якими зустрілися у часі війни та про вигорання в професійній діяльності.  

Інформатор побував на події та ділиться емоціями.

Професійне вигорання — небезпечний стан, який може зіпсувати роботу не тільки однієї людини, а й усього колективу.

Воно може мати багато причин, однією з яких є хронічна втома. Під час війни ця проблема лише загострюється. Адже багато українців підсвідомо забороняють собі відпочивати, боячись не приносити користь державі в такий скрутний час.

Тому, щоб віднайти себе, подолати втутрішні виклики та знайти особистий ресурс, у Львові, зібралися журналісти з шести регіонів, щоб  під час тренінгу у межах Програми USAID DOBRE ,

У Львові під одним дахом зібралися журналісти з шести регіонів, з метою подолання внутрішніх викликів під час війни та пошуку ресурсу особистості.

В продовж дня, Лариса Дідковська разом з учасниками тренінгу напрацювали кейс психологічних інструментів, які повинні допомогти їм долати емоційні виклики сьогодення.

Ділимося порадами з вами:

  • Досліджуйте свої емоційні прояви замість бажання змінити себе. Не картайте себе, що робите щось менше, ніж як це хотіла б бачити ваша авдиторія. Зосередьтеся на своїй роботі, адже це і є ваше місце максимальної ефективності сьогодні;
  • Головний маркер психічного здоров’я – адаптація. Якщо ви дозволили собі прожити тривогу і напругу, організм повернеться до свого звичного режиму функціонування і стрес «вирішиться»;
  • Ведіть переговори із собою замість оцінювання себе. Адаптуйтеся під ті реалії, які ви не спроможні змінити;
  • І головне – шукайте особистісні ресурси, які можуть призвести до переживання щастя, сили, впевненості, адже вони потрібні вам для розв’язання проблем та допомагає адаптуватися до стресових ситуацій.

Навіть у найскладніші моменти життя головне пам’ятати:

«Кожен із нас повинен максимально робити те, що він найкраще може і вміє. Якщо те, що ви робите, приносить більшу користь для людей, для нашої країни чи для її відновлення після перемоги, – тоді ви на своєму місці найбільшої ефективності», – кандидатка психологічних наук, Президентка української асоціації гештальт-терапії Лариса Дідковська.

Читайте така: Знакова книга. У Франківську презентували два томи щоденника Степана Пушика

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору