Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

10 тендерів щодо тротуарів на 3 мільйони: що відомо про постійного переможця ТОВ “Карпатінвестбуд”

За березень-квітень 2024 року ТОВ “Карпатінвестбуд” виграло тендери з ремонтів тротуарів на загальну суму у 3 мільйони 529 тисяч 360 гривень. Щоправда, це не рекорд. У 2021 році ця ж фірма взяла участь у державних закупівлях на суму у понад 10 мільйонів гривень. 

Повідомляє Інформатор.

ПРО ТЕНДЕРИ

Ми проаналізували відкриті закупівлі на Prozorro і знайшли частого переможця тендерів, замовлених Департаментом благоустрою Івано-Франківської міської ради.

Наразі ТОВ”Карпатінвестбуд” виграло 10 державних замовлень від початку 2024 року.

Йдеться про тендери на: “Поточний ремонт тротуару з влаштуванням елементів доступності”.

Левова частка яких припала на вулиці Федьковича (4) та Пасічній (4), ще два — на Національної гвардії (на ділянці від буд. №105 на вул. Чорновола до буд. №14 на вул. Національної гвардії) та на вулиці Петлюри (на зупинці громадського транспорту “УТОС” біля будинків).

Договори на ремонти тротуарів на цих вулицях були опубліковані з 20 березня до 15 квітня, себто, це вже завершені закупівлі. Роботи мають бути виконані за період у 90 днів, більшість — до 1 червня та до 1 липня.

ЗАМОВНИК 

Замовником всюди є Департамент благоустрою Івано-Франківської міської ради. Інформатор вже писав про те, що “У Франківську на вулиці Галицькій понижують тротуар за майже 60 тисяч гривень“. Там йшлося про два тендери, перший — на 59 420 гривень теж на ремонт тротуару на перехресті вулиць Галицька-Пасічна. Щоправда, там переможцем став ФОП  “Сисак Дмитро Володимирович”.

У коментарі Інформатору заступник міського голови та директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Івано-Франківської міської ради Михайло Смушак повідомив:

“Відповідно до плану виконання робіт по доступності на 2024 рік визначено декілька напрямків, по яких здійснюється виправлення проблемних ділянок на тротуарах, пішохідних зонах, пішохідних переходах, власне по вулиці Галицькій якраз і здійснюються роботи з пониження”. 

До слова, на сайті Івано-Франківської міської ради ми дійсно знайшли програму на 4 роки (з 2024 до 2028 років) зі створення безбар’єрної та інклюзивної інфраструктури на території Івано-Франківської міської територіальної громади. Уточнимо, що у всіх тендерах, які виграло ТОВ”Карпатінвестбуд”, йдеться про влаштування елементів доступності на відремонтованих тротуарах. За виконанням цієї умови Інформатор пильно стежитимете та перевірятиме.

ЩО ВІДОМО ПРО ПЕРЕМОЖЦЯ?

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “КАРПАТІНВЕСТБУД” зареєстроване у січні 2013 року у Надвірній. Власник фірми — Юрій Ломпас.

На YouControl ми знайшли статистику перемог надвірнянської фірми у тендерах. За всі роки ця кількість становить 72.

Тобто у 72 державних закупівлях ТОВ”Карпатінвестбуд” брали участь, перемагали у тендерах та виконували замовлення. З Департаментом благоустрою цю фірму пов’язує багаторічна співпраця, проте це “на десерт”.

Скрін № 1 з YouControl за 21 квітня 2024 року, ТОВ “Карпатінвестбуд”

У державних закупівлях фірма бере участь щонайменше з 2016 року. Цьогоріч сума, як ми й писали вище, вже склала 3 мільйони 529 тисяч 360 гривень за 10 тендерів. 

Скрін № 2 з YouControl за 21 квітня 2024 року, ТОВ “Карпатінвестбуд”

ЦІКАВИНКА

У 2021 році (ред. тоді активність фірми у державних закупівлях склала понад 10 мільйонів гривень) ТОВ”Карпатінвестбуд” стало фігурантом розслідування “Агенції новин Фіртка” “«Сім’я» Марцінківа. Хто заробляє на благоустрої Івано-Франківська”, що також вказано у Youcontrol.

Матеріал “Фіртки” за 10.12.2021

Тоді наші колеги з’ясували, що підприємства, пов’язані з тодішнім заступником міського голови та керівником Департаменту благоустрою Івано-Франківської міської ради Тарасом Полатайком, почали вигравати державні тендери. А сам він (ред. за інформацією “Фіртки”) є близьким другом міського голови Руслана Марцінківа.

Серед фірм, які постійно співпрацюють з Департаментом, і ТОВ”Карпатінвестбуд”. Як бачимо на графіку з YouControl, фірма у 2020 році не отримала загальної виручки (ред. синій колір), а тільки з державних закупівель (ред. жовтий) (ред. скрін № 2). Така ж ситуація і на початку 2024 року, адже фірма виграє тендери й за теперішнього керівника Департаменту благоустрою Михайла Смушака.

Читати також: В селі Довге на Прикарпатті закривають єдину школу

Дарія Нагорна

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87 

Нагору