Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Смерть Сталіна” та інші голлівудські фільми зі згадкою про Україну: ютуб вихідного дня

"Смерть Сталіна" та інші голлівудські фільми зі згадкою про Україну: ютуб вихідного дня

Сьогодні, у неділю пропонуємо вам нашу нову рубрику — ютуб вихідного дня. Від українських персонажів до українських локацій – в яких популярних голлівудських фільмах за останні 10 років можна побачити згадки України, читайте у матеріалі. 

Повідомляє Інформатор 

Україну нерідко згадували у популярних американських фільмах та серіалах. Наприклад у мегапопулярному ситкомі “Друзі” один з головних героїв Росс був у захваті від українських фільмів та пропонував іншим ходити у кінотеатр, щоб переглянути їх, а перед весіллям Росс та Емілі обговорювали меню з котлетою по-київськи.

Нашу державу згадують й зараз так, у багатьох нових голлівудських фільмах водять українських персонажів, події відбуваються на теренах нашої держави або ж у кадрі смакують вареники чи український борщ.

“Ґолда” (2024)

За сюжетом, Єгипет, Сирія та Йорданія намагаються повернути втрачені території, а тому атакують Ізраїль. Прем’єр-міністрка країни Ґолда Меїр отримує розвідувальні дані ще до війни, однак не реагує на них. А вже коли воєнний конфлікт набирає обертів, жінка стає ізраїльською “залізною леді”, розуміючи, що в її руках доля всієї держави.

Де ж тут йдеться про Україну? Річ у тому, що Ґолда Меїр народилась в Києві. Перша жінка, що стала прем’єр-міністрка Ізраїля, ніколи не приховувала цього факту з біографії. І автори фільму це відзначили.

Так, у стрічці є згадки про Україну, а сцена, де Ґолда зустрічається з держсекретарем США Генрі Кіссінджером, супроводжується трапезою із борщем.

“Тенет” (2020)

Не оминув увагою Україну і відомий голлівудський режисер Крістофер Нолан. Його фільм “Тенет” починається із подій, що відбулись у Києві.

За сюжетом, у столичній опері проводять спецоперацію. На кадрах можна побачити агентів у спецодязі підрозділу української поліції КОРД. Та на цьому згадка України не обмежилась. Зокрема, Нолан обрав Бібліотеку імені Вернадського замість опери, тому у кадрі можна побачити цю ефектну споруду.

“Валеріан та місто тисячі планет” (2017)

Люк Бессон також вирішив додати української теми у свій фільм “Валеріан та місто тисячі планет”, що вийшов на екрани у 2017 році. Та, на відміну від свого колеги Крістофера Нолана, він це зробив більш лаконічно.

За сюжетом, у далекому майбутньому людство мало можливість для подорожей іншими планетами. Тож одна з делегацій на початку фільму прибуває на станцію Альфа, що в Магеллановій галактиці. Саме на цих кадрах можна побачити акторів, на чиїх рукавах видніється українська символіка, а на фоні – блакитно-жовтий прапор.

“Смерть Сталіна” (2017)

Та не Голлівудом єдиним. Також у 2017 році на великі екрани вийшла британсько-французька сатирична комедія “Смерть Сталіна”. Фільм розповідає про останні години життя Йосипа Сталіна і політичну боротьбу за владу серед його найближчого оточення.

У стрічці є локація, яку одразу впізнають українці, – це Хрещатик та будівля Київської міської державної адміністрації.

Ласкаво просимо глядачів до перегляду.

Інформатор бажає приємного перегляду та гарного робочого тижня.

До теми: Що показати малюкам в YouTube на вихідних

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору