Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Благодатний Вогонь: полум’я надії вже в Україні

У світле свято Великодня, Україна зустрічає один з найбільш урочистих символів — Благодатний Вогонь. Його пізно вночі доставили скаути до пункт пропуску “Старокозаче” на Одещині.

Розповідає Інформатор покликаючись на прикордонників.

Вогонь з Єрусалиму зустріли капелани та прикордонники Південного регіонального управління.

Нагадаємо: у Велику суботу, 4 травня, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі відбулась щорічна урочиста церемонія сходження Благодатного вогню. Про це свідчить онлайн-трансляція церемонії.

У цьому році Благодатний вогонь зійшов біля 14:13 за київським часом.

Благодатний вогонь традиційно з’являється напередодні Великодня в Кувуклії – каплиці в центрі храму Воскресіння Христового, що приховує печеру Гробу Господнього, в якій знаходиться особливо шанована усіма християнами плита, де розташовувалося місце поховання Ісуса Христа.

Вогонь, який на думку багатьох вірян, з’являється чудесним способом, символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового і вважається святинею.

Благодатний вогонь, за традицією, передадуть вірянам та представникам християнських конфесій, які розвезуть його по світу спеціальними рейсами.

Щороку церемонію сходження Благодатного вогню перед Великоднем проводять в храмі Гробу Господнього. Безпосередньо сам чин сходження відбувається у Кувуклії (каплиці) Гробу Господнього.

Читайте також: Європейські символи в українському Великодні: де наше, а де чуже

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору