Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Підсумки квітня від редакторки Інформатора: ви читали про оренду квартир, декларацію заступника начальника ТЦК та гриб

Весна почала свій фінішний етап, ми перегорнули сторінку календаря до місяця травня. Франківці вже встигли відсвяткувати Великдень, а потім з тими ж пасочками вітати Франківськ з Днем міста. Що ж, так вже вийшло цьогоріч. Та давайте на 5 хвилин повторимо трюк з фільму “Назад у майбутнє” і пригадаємо, яким був цей квітень. 

Що з матеріалів Інформатора полюбилось читачам найбільше? Пригадуємо разом з редакторкою Дарією Нагорною.

Дивувала нас того місяця погода. Від літньої спеки до заморозків та снігу і це все протягом одного місця. Наша Христина П’ятнюк зробила ексклюзивний матеріал про Гуцульщину у квітневому снігу.

У Франківську весна, а на Гуцульщині – справжня зима. Фоторепортаж — пригадайте сніжні Карпати завдяки атмосферним фото з Верховини.

До вподоби читачам став експертний матеріал “Що загрожує українцям, які здають квартиру в оренду неофіційно”. Якщо ви ще його не прочитали — не баріться!

Наступним у нашому рейтингу став матеріал про декларацію заступника начальника Івано-Франківського ТЦК Романа Боднара у 2023 році.

Завдяки цьому аналізу, читачі дізналися, що начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи та його сім’я мають три земельні ділянки, домоволодіння, три квартири, комору, дві автівки та грошові активи. Детальніше за покликанням вище.

Далі був гриб. Так-так, саме новий вид рідкісного їстівного гриба знайшли на Прикарпатті. Йдеться про Зморшка степового. До слова, він дійсно наче у зморшках та належить до виду сумчастого.

А ось чи можна його зривати, читайте в матеріалі за покликанням.

Зокрема наші читачі звернули увагу на такі буденні теми, як:

Надвірна — Івано-Франківськ: графік та вартість проїзду 

Франківців кличуть на роботу: актуальні вакансії

та На міському озері в Івано-Франківську зводять споруду: що відомо?

Ви могли подумати, що в останньому матеріалі йдеться про голосну історію щодо каплички-храму УГКЦ, проте, поки навколо “Скверу Воїнів Прикарпаття” вирували пристрасті,  з іншого боку озера, біля мостика на острів закоханих, встиг “вирости” МАФ.

А чим завершилось протистояння за зелену територію біля озера та тенісних кортів дізнайтеся в нашій статті:

МАФ для роботи з особливими дітками чи “Сквер Воїнів Прикарпаття” – що відбувається із зеленою територією біля озера“.

Спойлер: to be continued.

Доповнюємо ми цю підбірку одіозним нардепом Миколою Тищенком. Ви запитаєте, а до чого тут Франківщина? Так от колишній ведучий “МастерШеф”, а тепер — голова тимчасової слідчої комісії “Нацресурс”, вирішив проінспектувати “на смак” дороги нашої області.

Як це було радимо пригадати у матеріалі “Їздить по області, говорить про очевидне: як одіозний нардеп дороги на Франківщині перевіряє”.

А ось завершили ми місяць гучно, хоча й самі того не очікували. Інформатор вирішив перевірити, чи дійсно у Крихівцях досі збираються віряни УПЦ (МП). Як виявилось, так! Деталі в матеріалі “Як віряни УПЦ (МП) на Прикарпатті святкували Вербну неділю: опитування“.

До слова, у соцмережах Інформатора це відео отримало низку поширень та коментарів, а ось переглядів тільки у Facebook назбиралось на 309 тисяч.

Також прикарпатці прощались з воїнами разом з Інформатором. На жаль, чи не щодня ми публікуємо втрати Франківщини у російсько-українській війні. Це емоційно найважчі матеріали для нашої редакції, проте нашою ціллю є закарбувати імена Героїв на “сторінках” Інформатора.

Ми пам’ятаємо, наші читачі пам’ятають!

Що ж хочемо сказати наостанок… Дякуємо нашим читачам та глядачам!

У травні плануємо й надалі писати про тендери та декларації, також дослідити Франківські комунальні підприємства та прозорість однієї з міських рад області. Зокрема ми в процесі розробки цікавого проєкту про… а от про що — дізнаєтесь зовсім скоро. Радимо підписатися на наш TikTok, адже саме там ми тепер проводимо наші щоденні Інфоновини.

Підтримуйте Збройні Сили України, економте електроенергію та не ігноруйте повітряні тривоги.

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору