Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Волонтерів хочуть звільнити від мобілізації: що відомо?

Волонтерів хочуть звільнити від мобілізації: що відомо?

Волонтерів хочуть звільнити від мобілізації — у Раді з’явився новий законопроект № 10251, який вносить зміни до Закону про мобілізацію. Його автором є народний депутат від «Слуги Народу» Георгій Мазурашу.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Урядовий портал

У разі ухвалення документа волонтерів можуть звільнити від загальної мобілізації, звільнять тільки тих громадян, які офіційно працюють (не менш як на 0,75 ставки), займаються підприємницькою діяльністю (і не мають податкових заборгованостей) та офіційно займаються волонтерською діяльністю (входять до Реєстру волонтерів, мають посвідчення волонтера затвердженого зразку) і мають підтверджуючі документи, що у поточному або попередньому місяці здійснювали волонтерську діяльність.

Згідно пояснювальної записки, ініціатори стверджують, що головною метою законопроекту є сприяння волонтерського руху через один з елементів «мобілізації здорового глузду». Також зазначається, що реалізація запропонованого проекту Закону України не потребує додаткових витрат з Державного бюджету України.

Відповідні зміни вносяться до ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Виходячи з цього документу зрозуміло одне, що в Україні буде бум волонтерства, але суттєво поменшає студентів.

Читайте також: Ухилянтів влаштовували на роботу і незаконно переправляли закордон: організатором схеми виявився прикарпатець

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору